GRAPHIC STUDIO

FacebookTwitterGoogle+EmailTumblrBlogger PostPinterestWordPressShare

U P I S  U  T O K U!

Graphic Studio

Grafički dizajn (osnovni nivo)

Grafički dizajn je nerazdvojan partner svih društvenih zbivanja i jedan od glavnih generatora kreativnog sektora. Ne postoji nijedna publikacija, nijedna manifestacija, ni jedna firma, kojoj ne treba grafički dizajn! To je upravo ono što je ovu struku učinilo vrlo privlačnom velikom broju mladih ljudi koji su se odlučili da se upute u grafičku avanturu. Ono što je u ovom izazovu najteže, je biti autorski prepoznatljiv, a to je upravo ono što vam nudi ovaj naš Design studio.

Program je namenjen mladima koji žele da se profesionalno bave grafičkim dizajnom, kako bi postali konkurentni kandidati za upis na umetničke škole i fakultete ili žele da se samostalno bave grafičkim dizajnom.

Znanje stečeno na kursu će doprineti razvoju grafičkog mišljenja, i pripremiti polaznike za samostalan, autorski pristup u izradi grafičkih materijala. Ovaj edukativni programi je koncipiran tako da kroz kreativnu igru i eksperiment doprinose razvoju stvaralačke slobode i inventivnosti, a izradom grafičkih zadataka, polaznici su potstaknuti da istraže svoje kreativne potencijale i da artikulišu svoj jedinstveni dizajnerski potpis.

Program je dizajniran tako da polaznike uvode u oblast promišljanja grafičkog dizajna i pratećih medija na lak, zanimljiv i kreativan način sa osvrtom na istoriju grafičke umetnosti i plakata, uz puno podsticaja za individualno stvaralaštvo uz podršku eminentnih stručnjaka i gostujućih predavača iz oblasti grafičkog dizajna i biznisa.

Oblasti koje će se obrađivati: grafički jezik i simboli, vizuelne komunikacije, fontovi, a izrađivaće se rešenja za logo, plakat, knjigu, vizit karte, flajere …

Napredni nivo grafičkog i produkt dizajna je moguće pratiti na kursu Grafička kultura, a u okviru projekta Umetnički trening 2015., koji je namenjen mladih grafičkim dizajnerima od 17 do 30 godina, koji žele da postanu vodeći profesionalci u ovoj oblasti.

Predavač: Sanja Jovović, grafički dizajner i likovni umetnik.

Mentor: Gabriela Vasić, magistar slikarstva, stručnjak za neformalnu edukaciju mladih

Lokacija: prostor Galerije ALT, Vlajkovićeva 30, Beograd

Termini: 1 ili 2 puta sedmično, po 3h, početak kursa, oktobar.

Cena: Na upit, putem email-a: umetnicki.trening@gmail.com  ili na telefon: 0695552340

Ilustracija: Marko Matić, grafički dizajner

All copyright reserved by Gabriela Vasic 2015