UMETNICKI TRENING 2015 – KONKURS

FacebookTwitterGoogle+EmailTumblrBlogger PostPinterestWordPressShare

K O N K U R S

za mlade od 17 do 30 godina

Umetnički trening 2015, te poziva da pronađeš svoje mesto u svetu umetnosti, inspirišeš se Beogradom i prijaviš se na neki od kurseva: Modni dizajn, Grafička kultura, Vizuelna umetnost, Medijska pismenost! Konkurs je otvoren do 30. novembra 2015.  Prijavi se i upiši jedan od aktraktivnih kurseva, a najbolje kandidate i polaznike, očekuju stimulativne nagrade, praksa, sertifikati, izložbe, promocija projekata!

umetnicki trening 2015 - plakat

K U R S E V I

septembar/decembar 2015

Vizuelna umetnost

vizulena umetnost, umetnost u javnom prstoru

Graficka kultura

Predavanje 3

Subota: 15 – 18h

UK Parobrod

Subota: 11 – 14h

Scena Carina/Viša škola likovnih i primenjenih umetnosti

Cena: 16.000,00 din. na 4 rate Cena: 16.000,00 din. na 4 rate

Modni dizajn kurs

Savladaj modelovanje, krojenje i sivenje i ucini svoj modni diajn vidljivim! Upisi kurs Modnog dizajna! Umetnicki trening 2015

Medijska pismenost

mikser-festival-2014-1

Subota: 11 – 14h

UK Parobrod

UK Parobrod, Scena Carina

u dogovorenom terminu

Cena: 20.000,00 din. na 4 rate Cena: 6.000,00 din. na 2 rate

KLJUČNE REČI:

//autorstvo//aplikacija//inovacija//umetnost//dizajn//metodologija/know-how//beograd//kontekst//profesionalizam//predavanja//mentorstvo//trening//diskusije//kreativne radionice//internet//tehnologija//kulturni menadžment//kultura komunikacije//reprezentacija//mediji//praksa//kulturna produkcija//portfolio//konkurs//status/

Trajanje kurseva: Modni dizajn, Grafička kultura, Vizuelna umetnost – traju jedan semestar (48 sati), a Medijska pismenost, 6 termina (18 sati).

Prijava treba da sadrži sledeća dokumenta:

1) Kratku biografiju do jedne A4 strane

2) Motivaciono pismo do 200 reči

3) Izjavu da ćete pohađati ceo kurs za koji ste se opredelili

4) 5 umetničkih radova (skice, crteže, fotografije, radove) za oblast za koju se konkuriše, do 1.2. MB po file-u.

5) Popunjen Formular prijave UT 2015 (preuzmite dokument, popunite i pošaljite na konkurs!)

Prijavu sa svim dokumentima poslati na KONKURS do 30. novembra 2015. na email: umetnicki.trening@gmail.com.

NAGRADE:

1) Jedan kandidat sa najboljom prijavom na konkursu za učešće na odabranom kursu, dobija besplatnu obuku.

2) Najistaknutiji polaznici poslednji mesec kursa dobijaju besplatno, i 50 % popusta za kurs Medijske pismenosti.

3) Najbolja tri polaznika kursa Grafičke Kulture dobijaju praksu u okviru tri prestižna marketinška studija: Coba, Slavimir Stojanovic studio i Orange Studio.

4) Svi polaznici koji uspešno završe kurs, dobijaju sertifikat o pohađanju kursa.

SERTIFIKATI / Uslovi: Postignuti rezultati na kursu, produkcija autorskog umetničkog rada u odabranom mediju sa kojim se polaznik reprezentuje na grupnim i-ili samostalnim izložbama i projektima, 70% prisustva u programu. Polaznici kursa Grafičke kulture izrađuju dizajn sertifikata!

Selekciju kandidata vrši stručni žiri koji čine:

Gabriela Vasić, mr likovnih umetnosti, autorka i koordinatorka projekta i kursa Vizuelna umetnost; Sanja Jovović, dipl. inžinjer arh., koordinatorka kursa Grafička kultura; Vladimir Vulikić, modni dizajner; koordinator kursa Modni dizajn; Jelena Spaić, dipl. istoričar umetnosti i kustos Galerije Fakulteta likovnih umetnosti, predavač; Aleksandrija Ajduković, doktorant na studijama za višemedijsku umetnost, predavač; Miroslav Karić, dipl. istoričar umetnosti i kustos Galerije Remont, predavač.

PREDAVAČI: U realizaciji programa učestvuju poznati vizuelni umetnici, dizajneri i kulturni radnici, redovni i gostujući predavači i mentori projekta (vidi stranice sa opisom kurseva, gore u tabeli).

REZULTATI / TEST STRUČNOSTI: Svi polaznici koji uspešno završe kurseve, moći će da rezultate kursa, u formi autorskih projekata, predstave javnosti u formi grupnih ili samostalnih izložbi, performansa ili radova u javnom prostoru i da za to dobiju katalog, PR i medijsku podršku.

MEDIJI: Mediji koji će pratiti promociju umetničkih događaja koje ćemo organizovati sa radovima polaznika: Emisija Snežane Dakić „Život u trendu“, TV Pink, Jutarnji program TV RTS, Jutarni program TV Pink, Studio B…

Za više informacija o prethodnom projektu, pogledajte dokument: Rezultati projekta UMETNICKI TRENING 2013.

Autorka projekta: Gabriela Vasic

Pravni zastupnik projekta: ULUS

Partneri projekta: Udruženje građana KODUstanova kulture Parobrod, Scena Carina, Viša škola likovnih i primenjenih umetnosti. 

Medijska podrška: Emisija Život u trendu, www.pufnica.com, portal za modne trendove, svi portali koji prate dešavanja u kulturi i programe za mlade; Ukoliko želite, pročitajte ekskluzivan intervju sa autorkom projekta, Gabrielom Vasić, Infostud – vodeća Internet kompanija u Srbiji koja vodi i razvija liderske sajtove u svojim oblastima, www.kursevi.com
Finansijska podrška: Sekretarijat za sport i omladinu, Sekretarijat za kulturu

Gabriela Vasić

Gabriela Vasić, 1970., nezavisna kulturna i omladinska radnica, vizuelna umetnica, dizajner je projekta UMETNICKI TRENING i urednica ovog sajta, osoba koja ume da ohrabri i motivise sve svojim entuzijazmom i neiscrpnom kreativnom energijom. Rodjena sa genima preduzetnika, sklonost ka avanturi i riziku, unosi i u neizvesne umetničke vode i već više od 20 godina, uspešno se bavi i umetnošću i neformalnom edukacijom, a majstor je u pronalaženju rešenja i savladavanju raznih prepreka i možda najbolji savetnik za napredovanje u umetničkoj karijeri. Osim pisanja projekata, vodi ovaj sajt, bavi se organizacijom kurseva, menadžeriše po društvenim mrežama i obavlja niz nevidljivih aktivnosti da bi se jedan ovako kompleksan projekat uspešno realizovao. Majka je dvoje maloletne dece i samostalni umetnik. Više: http://arts-design.info/gabriela-vasic-umetnicki-trening-kontakt/gabriela-vasic/

You may also like...

27 Responses

 1. KOD каже:

  Reblogged this on Programi za Mlade and commented:

  Ako si mlad vizuelni umetnik ili zelis da se bavis nekom od grana kreativnih industrija, prikljuci seprojektu UMETNiCKI TRENING 2015, da tvoja umetnost postane vidljiva a ti uspesan!

 2. Milica Panić каже:

  Pohađala sam kurs grafičkog dizajna u okviru Umetničkog treninga 2013. godine, i poprilično sam zadovoljna kako je protekao. Kako sam po struci diplomirani graf. dizajner od ovog programa sam želela da sagledam profesiju iz drugačijeg ugla, sa manje tenzije i bez presije da nešto radim pogrešno. Trebalo mi je da se igram i da uživam i to sam i dobila. Sanja Jovović je divan mentor, nazvala bih je magom za logoe :) Ostvarila sam dosta radova što me je osmelilo za buduću saradnju, van kursa. Bila sam učesnik u izložbi i ona je je bila odlična. Praksu nisam ostvarila jer sam u međuvremenu počela da radim. Budućim generacijama želim mnogo zabave i sjajnih radova. Za ovaj program bih rekla da je najznačaniji za proces unutrašnjeg sazrevanja u vezi graf. dizajna i samog procesa rada. Veliki pozdrav od Milice

 3. Olga каже:

  Sasvim sam zadovoljna nasom obukom modnog dizajna koju smo prosli, cak i vise od ocekivanog.
  Predavaci su bili odlicni, strucni, motivisani i strpljeni da nauce polaznike znanju, na jedan moderan i interaktivan nacin.
  Predavanja i vezbe su se odvijale dinamicno u jako uslovnim i prijatnim prostorijama, najvaznije u opustenoj i prijateljskoj atmosferi
  (bez klasicne nadmenosti, smaracke tenzije i autoritativnog stava od strane predavaca, na koji smo navikli, uglavnom i nazalost).
  Teme i vezbe koje smo radili su bile veoma raznovrsne, zanimljive i korisne.
  Naucila sam puno toga novog, podsetila se starog i dobila inspiraciju za neka nova ucenja.

 4. Simonida каже:

  Poštovana,

  slučajno sam došla do ovog bloga, i videla da u medijskol listi imate previd. Emisija U TRENDU se ne emtuje na PINKu , tako da bi je trebalo izostaviti sa spiska.

  Uživajte u današnjem danu,

  Lep pozdrav

  Simonida

  • Gabriela Vasić каже:

   Postovana Simonida, da, vi ste u pravu! Ali, u momentu kada je objavljen post, jos proletos,ta emisija se emitovala. Na njeno mesto su sada dosi rijalitiji- Ali, u bliskoj buducnosti, bice opet emitovana,budite sigurni u to, ili mozda mislite da ce emisija Zivot u trendu biti ukinuta trajno? 😉

 5. Nebojsa каже:

  Зовем се Небојша Милеуснић. Рођен сам 18 августа. 1973 године у Земун / Београд – Србија. Завршио сам осам разреда и курс за ТВ-е. сниматеља ( Камерман.) Имам возачку дозволу Б. Радијо сам свугде помало: Као ТВ-е. сниматељ, возач, хигијеничар, физички радник на градилиште и тако даље. Имам радна искуства. Само немогу да нађем сам посао.

  • Gabriela Vasić каже:

   Nebojsa, koliko dnevno ulazete u svoje neformalno obrazovanje u nekoj od oblasti koja vas interesuje? Niko vam nece dati posao osim preko veze, posao morate sami da stvorite. Koje vestine imate osim polozenog vozackog i snimanja, neku specificnu vestinu i u cemu ste izuzetni?

 6. Tanja каже:

  Pohadjala sam kurs Modnog dizajna kod izuzetnog predavaca Vladimira Vulikića, koji me je inspirisao da pronadjem svoj izrazaj u ovoj grani mog interesovanja. Preporucila bih svakom da prodje kroz isti, jer nudi raznolika znanja, od teorijskih do prakticnih u izuzetno prijatnim uslovima za rad. Sve pohvale organizatoru.

  • Gabriela Vasić каже:

   Draga Tanja, hvala na preporuci. Tanja je izuzetno darovita i pokazala je veliki stepen kreativnosti i umeća bez obzira na to što dolazi iz domena tehničkih nauka i time potvrdila da umetnost i dizajn nisu bauk i domen samo privilegovanih. Svako ko želi da ovlada modnim crtežom i da dođe do suštine umetničkog stvaranja i svog dizajna, to može da ostvari uz posvećen rad, vođen iskusnim predavačima i stručnjacima, što naš instruktor Vladimir Vulikić svakako jeste.

 1. март 24, 2015

  […] Da saznate sve o načinu prijave i kursevima, posetite stranu UMETNICKI TRENING 2015! […]

 2. март 28, 2015

  […] Da saznaš sve o nacinu prijave i kursevima, poseti stranu UMETNICKI TRENING 2015! […]

 3. април 2, 2015

  […] jer UMETNIČKI TRENING 2015 je prava prilika za tebe! […]

 4. јун 11, 2015

  […] Mladi će izraditi i jedan promotivni video spot kojim će doprineti vidljivosti projekta Umetnicki trening 2015, za mlade […]

 5. септембар 2, 2015

  […] kojeg je nastajao materijal za video spot – youtube reklamu koji cem se promovisati projekat Umetnicki trening 2015, namenjen mladim umetnicima od 17 do 30 god.  Prezentacija projekta je zakazana za 10. septembra […]

 6. септембар 3, 2015

  […] su se upoznali sa kursevima projekta UMETNIČKI TRENING 2015., namenjenih mladim umetnicima od 17 do 30 god., koji na jesen upisuje nove polaznike na programe […]

 7. септембар 3, 2015

  […] su se upoznali sa kursevima projekta UMETNIČKI TRENING 2015., namenjenih mladim umetnicima od 17 do 30 god., koji na jesen upisuje nove polaznike na programe […]

 8. септембар 3, 2015

  […] su se upoznali sa kursevima projekta UMETNIČKI TRENING 2015., namenjenih mladim umetnicima od 17 do 30 god., koji na jesen upisuje nove polaznike na programe […]

 9. септембар 3, 2015

  […] su se upoznali sa kursevima projekta UMETNIČKI TRENING 2015., namenjenih mladim umetnicima od 17 do 30 god., koji na jesen upisuje nove polaznike na programe […]

 10. октобар 4, 2015

  […] KONKURS za projekat Umetnički trening 2015 (link), traje do 15. oktobra […]

 11. октобар 5, 2015

  […] KONKURS za projekat Umetnički trening 2015  traje do 15. oktobra. […]

 12. октобар 7, 2015

  […] sebe i da plasirate svoj dizajn na komercijalno tržište, prijavite se do 15. oktobra na KONKURS za jedan od kurseva koje nudi projekat Umetnički trening […]

 13. октобар 8, 2015

  […] sebe i da plasirate svoj dizajn na komercijalno tržište, prijavite se do 15. oktobra na KONKURS za jedan od kurseva koje nudi projekat Umetnički trening […]

 14. октобар 9, 2015

  […] svoje mesto u svetu umetnosti,možete saznati ovde! Kako da se prijavite na konkurs, pogledajte ovde!! Da saznate zašto je važno da upišete jedan od željenih kurseva, pročitajte na ovom […]

 15. октобар 12, 2015

  […] svoj dizajn na komercijalno tržište, i da zaradite kao umetnici, prijavite se do 15. oktobra na KONKURS za jedan od kurseva koje nudi projekat Umetnički trening […]

 16. октобар 15, 2015

  […] svoj dizajn na komercijalno tržište, i da zaradite kao umetnici, prijavite se do 15. oktobra na KONKURS za jedan od kurseva koje nudi projekat Umetnički trening […]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *