UMETNIČKI MENADŽMENT u Parobrodu

FacebookTwitterGoogle+EmailTumblrBlogger PostPinterestWordPressShare

Umetnički menadžment, UK Parobrod, 17. jun do 2. jul 2016

Postanite uspešni na javnim konkursima za samostalne izložbe, umetničke rezidencije i nagrade! Probudite želju publike da prati vaš umetnički rad i kupuje vaš dizajn – Ovladajte tehnikama  profesionalne umetničke reprezentacije!

Javni poziv mladim profesionalnim vizuelnim umetnicima i dizajnerima

Umetnicki trening 2016 UK Parobrod, 17. jun do 2. jul

Umetnički menadžment kao deo projekta Umetnički trening 2016 – „Umetnička karijera“ doprinosi afirmaciji, promociji i većoj vidljivosti stvaralaštva profesionalnih mladih vizuelnih umetnika. Putem predavanja i interdisciplinarnih radionice koje će voditi stručnjaci iz oblasti dizajna i vizuelnih umetnosti i komunikacija, polaznici stičnu neophodne veštine u komunkaciji i funkcionalno znanje u reprezentaciji na javnim konkursima.  U toku programa polaznici će se upoznati sa primerima dobre i loše prakse sa javnih konkursa za autorske izložbe ili nagrade, naučiće kako da „čitaju konkurs“, a saznaće nešto više o konkursu za Nagradu Mangelos i savremenim trendovima u modelima reprezentacije.

Cilj kursa Umetnički menadžment je podizanje profesionalne umetničke reprezentacije na javnim konkursima u formi projektne prijave, umetničke biografije, umetničke izjave (art statement) i portfolia, a namenjen je studentima vizuelnih umetnosti i mladim stručnjacima iz oblasti vizuelnih umetnosti koji su u procesu kreiranja projektnog predloga za prijavu na javne konkurse za samostalne izložbe, umetničke rezidencije, nagrade, modne događaje ili izlazak na tržište dizajnerskih proizvoda.

Program Umetnički menadžment obuhvata 5 predavanja o upravljanju sopstvenom umetničkom produkcijom na javnim konkursima, metode i tehnike umetničke reprezentacije, kreativne radionice, konsultacije i specifične zadataka. Nakon svakog predavanja, kroz kreativni proces, u saradnji sa voditeljkom radionica, Gabrielom Vasić, polaznici dobijaju zadatak kojim se praktično bave u toku radionice i zadatak na kojem rade kod kuće, za unapređenje svog autorskog projekta. Za te potrebe, polaznici će imati po jednu onlajn konsultaciju oko finalizaciju svojih zadataka sa koordinatorom projekta.  Najuspešniji polaznici dobijaju sertifikat o završenom kursu koji izdaje autorka projekta, Gabriela Vasić. Tačan raspored predavanja i termina, polaznici koji upišu kurs, dobijaju na email pre početka kursa.

Predavači: Gabriela Vasić, magistar slikarstva, vizuelni umetnik, edukator i nezavisni kustos – autorka i koordinatorka projekta; Dragan Lončar, grafički dizajner; Miroslav Karić, istoričar umetnosti, kustos Galerije Remont; Jelena Spaić, istoričar umetnosti, kustos Galerije FLU i arhivista Fakulteta likovnih umetnosti.

Ko može da se prijavi: Studenti završnih godina umetničkih fakulteta i viših škola, studenti postdiplomskih, master ili doktorskih studija, stručnjaci iz oblasti vizuelnih umetnosti sa diplomom (bez posla, umetnici koji nisi ostvarili samostalne izložbe i nisu se samozaposlili); Mogu se prijaviti i svi oni koji žele karijeru u oblasti vizuelnih umetnosti: modni dizajn, grafički dizajn, fotografija, slikarstvo, skulptura, grafika, insalacije u prostoru, lumino instalacije, public art, performans, novi mediji, digitalna graika, community art, scenografija, keramika, enterijer, arhitektura, audio video art, …).

Termini i lokacija:

Program se odvija u dva termina, petkom od 18 do 21 sat i subotom od 11 do 14 sati u Ustanovi kulture Parobrod, od 17. juna do 2. jula.

Elementi prijave:

  • Ime, prezime kandidata označeno na emailu za konkurs, primer: Petra Petranović, Prijava za Umetnički menadžmenet
  • Kratka umetnička-radna biografija sa kontakt telefonom, emailom, veb adresama
  • Umetnička izjava do 150 reči.
  • Portfolio od 10 radova u pdf formatu.
  • Prijave se vrše putem emaila: umetnicki.trening@gmail.com, poslati najkasnije do 14. juna 2016. , za više informacija: 069/5552340

Napomene:

Biografiju poslati odvojeno, umetničku izjavu i portfolio složiti u jedan PDF dokument. U slučaju da ne bude bilo dovoljno prijavljenih polaznika, program se pomera za jesen. Broj polaznika programa je od 6 do 12.

Kotizacija:

Polaznici sufinansiraju ovaj kurs sa 4000,00 din. a sredstva se uplaćuju na račun Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS); Svrha plaćanja: kotizacija – Umetnički trening 2016; Korisnik: ULUS; Račun:355-1029312-90, Vojvođanska banka a.d. Potrebno je pokazati uplatu po dolasku na prvo predavanje.

Da saznate više o tome zašto je važan Umetnički menadžment, pogledajte ovde!

Umetnički menadžment je deo godišnjeg programa za profesionalne mlade umetnike „Umetnički trening 2016“ pod nazivom Umetnička karijera i doprinosi podizanju profesionalnih kompetencija vizuelnih umetnika, dizajnera i njihovoj samozapošljivosti u kulturi i kulturnim industrijama (status samostalnog umetnika, članstvo u reprezentativnim umetničkim udurženjima, izlazak na tržište). Za učešće u programu mogu se prijaviti profesionalni mladi vizuelni umetnici ili oni koji žele da ostvare svoju karijeru u ovoj oblasti, bez obzira na prethodno (ne)akademsko obrazovanje, ne stariji od 35. godina. Autor projekta: Gabriela Vasić, nosilac projekta: ULUS; Partneri: Udruženje građana KOD, UK Parobrod, Galerija OZONe, Unija srednjoškolaca Srbije. Projekat je podržao Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

 

Gabriela Vasić

Gabriela Vasić, 1970., nezavisna kulturna i omladinska radnica, vizuelna umetnica, dizajner je projekta UMETNICKI TRENING i urednica ovog sajta, osoba koja ume da ohrabri i motivise sve svojim entuzijazmom i neiscrpnom kreativnom energijom. Rodjena sa genima preduzetnika, sklonost ka avanturi i riziku, unosi i u neizvesne umetničke vode i već više od 20 godina, uspešno se bavi i umetnošću i neformalnom edukacijom, a majstor je u pronalaženju rešenja i savladavanju raznih prepreka i možda najbolji savetnik za napredovanje u umetničkoj karijeri. Osim pisanja projekata, vodi ovaj sajt, bavi se organizacijom kurseva, menadžeriše po društvenim mrežama i obavlja niz nevidljivih aktivnosti da bi se jedan ovako kompleksan projekat uspešno realizovao. Majka je dvoje maloletne dece i samostalni umetnik. Više: http://arts-design.info/gabriela-vasic-umetnicki-trening-kontakt/gabriela-vasic/

You may also like...

1 Response

  1. Ana Golubović каже:

    Toplo preporučujem svima ovaj kurs. Po zanimanju sam master primenjeni umetnik i po završetku fakulteta shvatila sam da mi nedostaje veština prezentovanja mog rada, a to je veoma važno posebno ako se prijavljujete na konkurse u inostranstvu pa i kod nas. Bila sam jedan od učesnika Umetničkog treninga kursa grafička kultura u okviru koga smo imali i umetnički menadžment. Poklopilo se da sam u tom trenutku završavala prijavu za prijem u članstvo ULUPUDS-a i da mi je to sve jako pomoglo da sastavim svoj portfolio i biografiju i naravno budem primljena u ovo Udruženje umetnika. Predavači su odlično, imaju dosta znanja i iskustva koja su uspeli da nam prenesu. Probajte, novac uložen u znanje nije nikad bačen novac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *