Talent Selection-Junior

FacebookTwitterGoogle+EmailTumblrBlogger PostPinterestWordPressShare

Identifikacija i aktiviranje umetničkih talenata

Karijerno savetovanje za talentovane srednjoškolce

UK Parobrod: 23 – 27. decembra 18.30 do 21.30h

 

Ako te interesuje vizuelna umetnost i želiš da se profesionalno baviš nekom od umetničkih disciplina i otkriješ koji je tvoj najveći talenat, a želela-o bi da od svoje umetnosti u budućnosti živiš, osmisliš svoj dizajnirani proizvod ili preduzetničku ideju, koju ćeš moći da razvijaš u vršnjačkom timu, kroz stvaralački proces, i da saznaš koji je umetnički profil najbliži tvom senzibilitetu, onda je program Talent Selection, pravi izbor za tebe!

Uz stručnu podršku mentora i karijernih savetnika, informiši se i prepoznaj svoja autentična profesionalna interesovanja! U tom procesu, upoznaćeš sebi slične i biti u prilici da u timu ostvariš svoj pun stvaralački potencijal! Upoznaj principe socijalnog preduzetništva za mlade i stvori ambijent za realizaciju svojih kreativnih ideja, što će te pripremi se za tržište rada u domenu kreativnih industrija u budućnosti.

Umetnicki trening plakat-01

Plakat je izradila polaznica prošlogodišnjeg kursa za Grafičku kulturu, projekat Umetnički trening 2016.,

Jovana Milovanović, koja je dobila nagradu kursa u vidu stručne prakse u Orange studiju u Beogradu.

Pored mentora programa i voditelja interdisciplinarnih radinica, mr likovnih umetnosti Gabriele Vasić, u projektu učestvuju Nacionalna služba za zapošljavanje i Unija srednjoškolaca Srbije, koje su partneri u realizaciji projekta, a svojim kapacitetima doprinose realizaciji programa, u izradi intervjua i anketa za karijerno savetovanje, informisanju mladih i realizaciji predavanja.

Program je namenjen učenicima završnih godina srednjih umetničkih škola koji se spremaju za umetničke škole i fakultete za umetničke odseke: modni dizajn, tekstil, enterijer, arhitektura, keramika, vajarstvo, slikarstvo, grafički dizajn, animacija, ilustracija, fotografija …

Način prijave:

Prijava treba da sadrži podatke: Ime, prezime, godište, škola, smer, kontakt telefon kandidata.

Kandidati prilažu 10 svojih radova u jpg formatu – crteže, slike, skulpture, dizajnerska rešenja, ilustracije, grafički, modni ili produkt dizajn, rešenja za nameštaj i enterijer, fotografije.

Nakon selekcije kandidata, odabranim kandidatima biće poslat uvodni upitnik za identifikaciju talenata i interesovanja.

 

Sve prijave poslati na e-mail umetnicki.trening@gmail.com, do 20. decembra 2016.

 

Projekat je podržan od Sekretarijata za kulturu Beograda.

www.arts-design.info

 

Program TALENT SELECTION /Junior PORTFOLIO je deo godišnjeg projekta UMETNIČKI TRENING 2016 koji nosi naziv „Umetnička karijera“.  UMETNIČKI TRENING  je interdisciplnarni i inovativni program neformalnog obrazovanja i profesionalne saradnje u domenu vizuelnih umetnosti i kreativnog sektora, a doprinosi razvoju umetničkih talenata, karijere umetnika, širenju umetničke publike, kao i uspostavljanju međusektorskih partnerstava, kroz stručnu praksu i edukaciju mladih, umetnički marketing i brending i medijsku kulturu. Program edukacije različitih mladih talenata se sprovodi kroz forme seminara i kurseva, kustoska vođenja, stručna predavanja, radionice  diskusije, video i slajd projekcije, konsultacije. Predavanja izvode umetnici i gostujući predavači koji su eminentni stručnjaci u oblasti dizajna, vizuelnih umetnosti i kulturnog menadžmenta.

Autor projekta: Gabriela Vasić, mr likovnih umetnosti, nezavisni edukator i kustos

 

 

Gabriela Vasić

Gabriela Vasić, 1970., nezavisna kulturna i omladinska radnica, vizuelna umetnica, dizajner je projekta UMETNICKI TRENING i urednica ovog sajta, osoba koja ume da ohrabri i motivise sve svojim entuzijazmom i neiscrpnom kreativnom energijom. Rodjena sa genima preduzetnika, sklonost ka avanturi i riziku, unosi i u neizvesne umetničke vode i već više od 20 godina, uspešno se bavi i umetnošću i neformalnom edukacijom, a majstor je u pronalaženju rešenja i savladavanju raznih prepreka i možda najbolji savetnik za napredovanje u umetničkoj karijeri. Osim pisanja projekata, vodi ovaj sajt, bavi se organizacijom kurseva, menadžeriše po društvenim mrežama i obavlja niz nevidljivih aktivnosti da bi se jedan ovako kompleksan projekat uspešno realizovao. Majka je dvoje maloletne dece i samostalni umetnik. Više: http://arts-design.info/gabriela-vasic-umetnicki-trening-kontakt/gabriela-vasic/

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *