Modni dizajn

kurs-modni-dizajn
FacebookTwitterGoogle+EmailTumblrBlogger PostPinterestWordPressShare

Kurs Modni dizajn

Naučite da crtate modne ilustracije, modnu figuru i razvijte svoj modni koncept! Na kurs se mogu prijaviti polaznici bez ili sa iskustvom, a rad na razvoju autorskog koncepta je individualan. Uključite se u produkciju modnog dizajna i modnu industriju, uz iskusne predavače i isprobanu metodologiju!

Cilj kursa je da podstakne razvoj novih kreativnih i poslovnih ideja polaznika, razvijajući senzibilitet, praktične veštine, umetničku inspiraciju i vizuelno mišljenje, što će usmeriti mlade modne dizajnere da samostalno učestvuju na tržištu modne industrije i autorskog modnog dizajna i dizajna modnih detalja.

Teme:

Beograd kao inspiracija za modno istraživanje. Modni crtež, modna ilustracija, modni kolaž, istorijat mode, stajling, materijali, tekstil, lična autorska koncepcija, „mood board“, inspiracija za autorski modni dizajn, modni krojevi, izrada modnih predmeta, modni asesoar, umetnička izjava, modni performans.

Ko može da pohađa kurs:

Talentovani mladi od 17 do 30 godina koji žele da se profesionalno bave modom, modelovanjem, modnom ilustracijom, modnim biznisom, bez obzira na prethodno iskustvo u oblasti modnog dizajna.

Polaznici će biti u prilici da:

1) Izuče osnove teorije i istorije modnog dizajna: uvod u istoriju kostima, funkcija odeće, kratak pregled istorije mode u 20. i 21. veku, psihologija odevanja, izrada modnog crteža.

2)  Izrade konstrukciju osnovnog  kroja za gornje i donje odevne predmete, izvedu manipulaciju krojevima, primene osnove krojenja i šivenja.

3) Razviju kreativan modni koncept: crtanje ljudske figure, modni crtež, i  realizacija ličnog modnog koncepta, rprezentacija crteža i grafička reprezentacija.

4) Proizvedu svoj autorski modni dizajn: u prirodnoj veličini ili 1:4 i da izvedu  jedan grupni modni događaj/performans.

Napomena: Organizator obezbeđuje materijale za rad i štampu grafičkih materijala za izložbe i vrši reprezentaciju umetničkih radova i izložbi polaznika, po okončanju kurseva.

Termini:

april-septembar, I grupa; septembar-januar, II grupa

subotom od 11 do 14 sati

druga grupa: 24. oktobra – 23. januar

Lokacija:

Ustanova kulture Parobrod

Cena: 20,000 din. u 4 mesečne rate, ukupno obuka traje 4 meseca. U cenu je uračunata produkcija  kataloga za grupnu izložbu.

Koordinator kursa: Vladimir Vulikić, modni dizajner

Mentor: Gabriela Vasić, mr likovnih umetnosti, vizuelna umetnica

Gostujući predavači: Miro Mišljen, modni dizajner; Snežana Dakić, novinarka, u ulozi stiliste

Za prijavu na konkurs popuniti Formular prijave UT 2015, motivaciono pismo do 200 reči, kratku biografiju, i poslati 5 radova u jpg formatu 600 x 800 pxl, do 22. oktobra i poslati na email: umetnicki.trening@gmail.com. Više o Konkursu, vidi ovde!

Kurs Modni dizajn, Umetnicki trening 2015_01

Primer modnog kolaža sa radionica, 2015/prolećni kurs